Sabljaci

Nudimo Vam lov na divlje ptice na jezeru Sabljaci koje je dio lovišta „Veljun IV/134″. Jezero Sabljaci smješteno je 5 minuta vožnje autom od grada Ogulina i 45 minuta vožnje od grada Zagreba.

O LOVIŠTU SABLJACI
Za vas organiziramo lov na:
Divlju patku
Divlju gusku
Crnu lisku

Vi možete odabrati od lova na nekoliko ptica ili možete otkupiti ukupne godišnje količine za divlju patku, divlju gusku ili crnu lisku.
Za cijene možete provjeriti cjenik.

Za ugodan boravak možete se smjestiti u našoj kući na jezeru Sabljaci.

Jezero Sabljaci je umjetno jezero udaljeno oko 3 kilometra od Ogulina. Jezero je stvoreno u svrhu akumuliranja vode rijeke Zagorske Mrežnice za potrebe proizvodnje električne energije hidroelektrane Gojak. Ovo jezero je tunelom povezano s jezerom Bukovnik koje je oko kilometar udaljena akumulacija na rijeci Dobri, odakle se nastavlja tunel prema hidroelektrani Gojak, udaljenoj oko desetak kilometara od Ogulina.

Površina jezera Sabljaci je oko 170 hektara, pa je jedanaesto po veličini u Hrvatskoj. Zbog toga ga mnogi zovu “Ogulinsko more”. Na jezeru se preko ljeta održavaju “Jezerske igre”, razni sportovi na vodi kao što su veslanje, jedrenje, plivanje, sportski ribolov i drugo.

Jezero je po sastavu ribljih vrsta bogato domaćom pastrvom, amurom, klenom, kapitalnim linjakom. Prava je meka za ribolovce, ali i pruža mogućnosti za rekreativce. Ribolov je dopušten tijekom cijele godine, a može se loviti osim potočne i kalifornijske pastrve, lipljan, amur, šaran, smuđ, klen, linjak, plotica i žutooka. Svaku zimu svoje utočište na jezeru nalaze prekrasni bijeli labudovi, a dijelovi jezera ponekad potamne od velikog jata crnih liski.